İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
TOKİ Hangi İllerde Konut Yapacak

TOKİ Hangi İllerde Konut Yapacak

TOKİ (Toplu Konut İdaresi) neredeyse bütün illerde aynı anda birden fazla proje çalışması yapıyor. Bu proje çalışmalarının belirlenmesinde ise o ilin ihtiyacıyla beraber, arazi arzı göz önünde bulunduruluyor.

Aynı zamanda birçok belediye, talep toplama biçimiyle TOKİ’den ev almak isteyenleri bir araya getirip, TOKİ’nin arazi talep ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bu sayede ihtiyaç sahiplerinin TOKİ konut projeleri hayata geçirilmiş oluyor.

Toki Konutları Hangi İllerde Yapılacak?

Peki TOKİ hangi illerde konut yapacak? Bilindiği gibi TOKİ projelerinin çalışmalarına başlamadan önce birçok çalışma yürütüyor. Öncelikli olarak ihtiyaç bazlı tespit çalışmaları hemen ardından ise uygun olabilecek arsa arayışına giriyor.

Eğer belirlenen illerde ihtiyacı karşılayabilecek arsa bulunursa, projeler çizilerek çalışmalar başlatılıyor. Daha sonra bu proje çalışması ihaleye bırakılıyor. Eğer ihale onaylanırsa, proje hayata geçiriliyor. İnşaat çalışmaları devam ettiği sırada bu proje satışa çıkarılıyor.

Bu süreç çok uzun olduğundan, TOKİ projeleri hangi illerde gerçekleşecek sorusuna cevap bulmak zorlaşıyor. Bunun ana nedeni ise TOKİ takviminin bir yılı kapsayacak şekilde belli olmaması. Yukarıda bahsettiğimiz süreçler nedeniyle, TOKİ takvimi neredeyse günden güne belli oluyor.

Fakat yine de sorumuzun bir cevabı var. TOKİ’nin internet sitesi bunu öğrenmek için oldukça kullanışlı. TOKİ’nin hangi illerde konut yapacağını öğrenmek için tıklayın.

TOKİ Konut Fiyatları Nedir?

TOKİ konut fiyatları ilden ile, projeden projeye farklılık gösteriyor. Bu farklılıkların temel nedeni, her ilin aynı arsa şartlarına sahip olmadığı ve oradaki arz talep miktarı olarak gösterilebilir. Özellikle merkeze yakın olan yerlerde, büyük şehirlerde bu fiyatlar diğerlerine göre daha fazla oluyor. TOKİ sadece bu konut projelerini hayata geçirmekle kalmayarak, kentsel dönüşümden yararlanan vatandaşların da ihtiyaçlarına karşılık veriyor.

Genel bir yorum yapmak gerekirse, alt ve orta gelir sınıfına hitap ettiği söylenebilir.